Latijn voor beginners – VOLZET!

Doel van deze lessenreeks is mensen die nooit of zeer kort met Latijn hebben kennis gemaakt, te laten proeven van een taal “waarin geen woord vergeefs weerklinkt” (R. Torfs). We bestuderen een aantal korte tekstfragmenten in hun historische context: grafschriften, graffiti, citaten en gezegden, maar ook historische, politieke, filosofische, retorische en juridische teksten. En een vleugje poëzie. In de lessen gaat veel aandacht naar etymologie en wordt ook een elementaire grammatica opgebouwd die toelaat dat de diehards zich nadien wagen aan een tweede, en, waarom niet, derde niveau.

Opgelet! Momenteel zijn de twee groepen Latijn voor beginners volzet. Indien u van toekomstige cursussen op de hoogte gehouden wil worden, kan u een bericht sturen naar info@historischetalen.be. We houden een lijst van geïnteresseerden bij. Indien u ooit al twee jaar Latijn hebt gevolgd, kan u zeker ook aansluiten bij de Latijnse leeskring.

Lesgever

Dirk De Gheest

Ik ben Dirk De Gheest, 64 jaar, twee jaar met pensioen. Was 39 jaar leraar Latijn, geschiedenis en politieke vorming op het Sint-Lievenscollege in Gent. Gelukkig getrouwd met Anne, ook classica (zij Leuven, ik Gent) met pensioen en tot voor kort pedagogisch directeur in Sint-Franciscus Evergem. Vader van Liesbeth, met wie ik vooral een grote belangstelling deel voor politiek en Europa.

Praktisch

Begin- en einddatum: 24/09/2020 tot 17/12/2020
Lesmomenten: 12 donderdagen, telkens van 16.00u tot 18.00u
Maximum aantal deelnemers: 12
Locatie: Het Toreken, Poëziecentrum Gent - Vrijdagmarkt 36
Kostprijs: € 120